måndag 29 september 2008

Fem cyklar är färre än sju dischjul


Jag har sju dischjul. Tre bak och fyra fram. Bakhjulen är 700c och framhjulen är 650c. Jag ligger back på ramar att sätta hjulen på men efter hösten kommer vintern och då är dags för ett svårt eBay-återfall. 
 
Tjoho! Just i skrivande stund plingade det till i brevlådan. Först ett "Your eBay bid is confirmed", och några sekunder senare ett "You've won this eBay item". Bidninja - eBay loosers, 1 - 0. Det är ett 2,5 kg tungt Mavic Challenger från innan kolfiberns tid. Nu har jag åtta dischjul...

I lördags var jag med barnen, Sanna och morsan på en, ehh.. ja vad ska jag kalla det? Lustig musikföreställning kanske. Musikerna själva kallade det för Varité Velociped. Vi hade hört uppe på "rum för barn" att de skulle spela på bl.a. en cykel och det räckte för att jag skulle gå och köpa biljetter. Jag kan varmt rekommendera er att ta med barn på föreställningen. Jag kunde givetvis inte låta bli att gå fram och snacka med killen med cykeln efteråt. Den ljusaste ekern var läskigt hårt spänd och killen hade inget fälgband som skydd om ekern skulle gå av. Galning...

Minnesanteckning åt mig själv: Bygg en springcykel till 2,5-åringen och en pursuit till 4,5-åringen. Båda i kolfiber givetvis.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Oho.. Intermac ram med Intermac hjul.. Vafan.. Har du nån koll på vad det är för märke egentligen?
Min Fuji är ju brandad Intermac från början, men fräsningarna i muffarna var ju igenspacklade..

Anonym sa...

Btw.. Vill du bli av med ett dischjul så är det bara att höra av sig.. *host*

Arvid Svensson sa...

Inte ens Ronny på "fixedgear.se" viste vad Intermac var för något. Ramen köptes när triatlonspecialisten konkade för en massa år sedan (numera cykelspecialisten vid Hornstull) och till sist hittade den hem till mig. Hjulen kommer från Gefvert på cykellabbet och är äldre än ramen.

Anonym sa...

Lutsigt, Fujin köptes vid Hornstulls.. Måste kolla med förra ägarenvart han fick den ifrån..

Kaj sa...

Arvid, sälj hjulen.

Patrik Jämtvall sa...

Har du något till försäljning så hör av dig !!

Arvid Svensson sa...

Fan Patrik, nu får jag dåligt samvete. Du cyklar ju på riktigt! Jag jobbpendlar 2x4 minuter per dag och cyklar långre än en mil max 4 ggr per år. Med din "klassikersatsning varje år med koncentration på cykel" står du högt upp på listan när jag tröttnar på hjulen. Väldigt högt upp.

Andreas sa...

Tjenare!

Jag köper GÄRNA ett dischjul av dig.
Hr varit på jakt länge nu till min fixed gear.

Tacksam om du kunde maila mig!

anszem@gmail.com

Jacob sa...

Tja. Söker fram disk om du vill sälja.
jacob.joha@gmail.com